Оваа година е регистриран рекорд од преку 215 илјади посетители од преку 60 држави.

Меѓу гостите најбројни се оние од поранешна Југославија (23,2 отсто), од држави од Западна Европа (21,6 отсто), а потоа следат од ЈИЕ (14,2).
Константно расте и бројот на туристи вон европскиот континент и оваа година таа цифра е зголемена за една третина односно 6,3 отсто од вкупниот број.

Тие најмногу трошат по лице – преку 600 евра. Следат од Западна Европа – 532 евра.
Од анкетираните, две третини во Нови Сад дошле поради фестивалот.

Дури 50,8 отсто велат дека поради „Еxit“ им се поправило мислењето за Нови Сад. Просечната старост на публиката на Exit фестивалот е 25,6 години.

Датум на објава: четврток, 12 октомври 2017 во 16:24
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар