По поттикнување на историската поделба на албанскиот глас на 11-ти декември и губењето на повеќе од девет албански пратеници, по негласањето на првиот претседател Албанец на Собранието на Република Македонија,по поттикнување на насилство во Собранието преку погрешно пеење на националната химна за да ги провоцира македонските демонстранти, по напуштање на собранието на 27 април,по негласањето за разрешување на државниот јавен обвинител. по, негласањето за ставање на дневен ред законот за јазиците,По одбивањето да седнат и да се договорат со другите албански политички партии,По одбивањето на заедничката декларација на албанските партии,.

Денес, движењето Беса и Касами заедно со експонатите на оваа партија уште еднаш се ставаат во служба на како што велат анти-националните сили, работејќи против единствениот албански кандидат во општина Кичево,. Фатмир Дехари, неподдржувајќи го него.

Ние бараме Албанците да се соединат, да се поддржуваат еден со друг, да излезат уште посилни и пообединети со цел да станат поважни., велат од ДУИ во соопштението

Датум на објава: сабота, 16 септември 2017 во 20:03
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар