ВМРО-ДПМНЕ не може да се одлучи со која бројка да ги излаже граѓаните и јавноста, па манипулира со  бесмислени математики и собира раздолжувања и задолжувања.

Граѓаните и јавноста повеќе не веруваат во лагите пласирани од ВМРО ДПМНЕ партијата неплаќач на данок.

Новата Влада за само сто дена ги рационализираше трошоците и одговорно и транспарентно управува со јавниот долг, што ВМРО-ДПМНЕ го направи заради криминални интереси. Задолжувањето се одвива со помала зачестеност и по поповолни каматни стапки, што не беше случај претходно.

Со таквите успешни политики, за првпат по 2008 година јавниот долг е намален.

Граѓаните и јавноста можат многу лесно да ја следат состојбата со јавниот долг на веб страницата на Министерството за финансии и НБРМ кадешто редовно се ажурираат релевантни вистинити бројки за нивото на јавен долг.

Очајни се обидите на ВМРО-ДПМНЕ, партијата што 11 години ги задолжуваше и осиромашуваше граѓаните, денес да ги оспорува економските политики на Владата предводена од СДСМ која ги скрати трошоците и започна со враќање на повеќе пари кај граѓаните. 

Датум на објава: петок, 15 септември 2017 во 13:43
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар