За да ги ослободиме децата од притисок по оценки во првите години од школувањето, оценувањето од 1 до 5 одделение ќе биде само описно, стои во соопштението од партијата.

Учениците нема како што е сега, по седум, осум часа да седат во училишните клупи и сепак да не ги добиваат потребните квалитетни знаења поради натрупаните наставни програми.

Најавено е намалување на бројот на ученици во паралелка, од просекот на сегашните 34, на паралелки со просечен број од 25 ученици, целта е квалитетно образование, е наведено во соопштението од СДСМ.

Датум на објава: петок, 17 февруари 2017 во 15:08
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар