- До овој момент нема никакви проблеми со текот на откупот. Се надеваме дека многу скоро ќе биде откупен и полесдниот килограм од реколтата 2016, истакна Трипуновски на прес-конференција на која го најави воведувањето нови фито сертификати за поголема заштита на домашното производство.

Крајниот рок за откуп на тутунот е 15 март 2017 година. Според производителите, родот е со одличен квалитет поради што и цената е повисока, а субвенциите изнесуваат 60 денари за килограм. /МИА

Датум на објава: петок, 17 февруари 2017 во 12:37
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар