Ќе бидат изложени 46 уметнички дела од македонски автори преземени како движен имот во сукцесијата која и припадна на Република Македонија. Делата се донесени од над 20 држави.

Меѓу уметничките дела се наоѓаат и слики од Мартиновски, Личеновски, Коџоман, Мазев, Кондовски, Куновски, Темкова, Хаџи Бошков и Перчинков. /МИА

Датум на објава: сабота, 03 декември 2016 во 10:02
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар