На леталото Иљушин – 76  му се губи трагата на височина од три илјади метри.

Околу 300 спасувачи и неколку авиони се ангажирани во пребарувањето на теренот, на кој беснеат големи пожари.

Пожарот во иркутскиот регион зафати повеќе од девет илјади хектари.

Авионот, според руските медиуми, му припаѓа на руското министерство за вонредни ситуации.

Датум на објава: петок, 01 јули 2016 во 13:52
Гоце Герасимовски

коментари

остави коментар