Почна карневалот во Рио: Се очекуваат милион посетители

Во Бразил денеска започнаа карневалската прослава, а официјалните лица од Рио де Женеиро, каде се одржува најпознатиот карневал во таа земја, се подготвуваат симболично да му ги предадат клучевите од градот на „кралот Момо“, водачот на карневалската забава.