Наскоро одговор на вечното прашање: Како се направени пирамидите

Научниците работата на анализата на мистериозните вселенски честички пронајдени во египетската Крива Пирамида, сместена 40 километри јужно од Каиро, која ја изградил фараонот Снофра.