На турнирот, своето учество до сега го пријавиле рекорден број, 200  учесници од пет држави, од кои 42 со меѓународни тутули.

- Прворангиран шахист на турнирот е силниот велемајстор од Хрватска Анте Шариќ, а ќе учествуваат најдобрите македонски шахисти:
интернационалните мајстори Филип Панчевски и Дејан Стојановски, велемајсторите  Трајко Недев, Звонко Станојоски, Влатко Богдановски и Драгољуб Јаќимовиќ,  како и голем број млади шахисти, вклучувајќи ги најмладите репрезентативци ФИДЕ мајсторите Никола Николовски и Тони Лазов, информираат од ШК Алкалоид.

Турнирот се одржува во хотелот Континентал во Скопје. Вкупниот награден фонд изнесува 130.000 денари. 

Датум на објава: четврток, 01 март 2018 во 14:44
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар