Новоизбрани членови на управниот одбор се: Јане Петровски, Дарко Соколов, Марко Симоновски, Бојан Крстевски, Бојан Трајковски, Стојан Ѓуроски, Симона Деловска, Едина Муса, Дамјан Робев, Андреј Маслинко, Миливоје Трифуновски, Бојан Серафимов и Андреја Атанасов.
За членови на надзорниот одбор избрани се: Кирил Николовски, Предраг Паиќ, Игор Пенов, Кирил Павловски, Димитар Караџовски, Александра Стојановска и Александар Костовски.

Управниот одбор за нов претседател на здружението на кошаркарски играчи го избра Миливоје Трифуновски, а за потпретседател го избра Бојан Серафимов.

На денешната седница меѓу другото донесени се и заклучоци за почести средби на кои ќе се разговара за подигање на квалитетот и условите за кошаркарите и кошаркарите во сите македонски лиги,  дефинирање на минималната плата за репрезентативци, прволигаши, второлигаши и прва лига жени, формирање на правна служба која ќе изготви колективен договор помеѓу играчите, клубовите и МКФ и др.

- Радува фактот што на ова собрание добивме дваесетина нови членови со кои сите заедно ја продолжуваме борбата за подобра кошаркарска Македонија. Здружени сме најсилни и ќе постигнеме многу, велт од Здружението. 

Датум на објава: недела, 25 февруари 2018 во 16:53
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар