За претседател на Пливачката федерација на Македонија едногласно со вкупно 28 гласа беше изгласан Дарко Нашков, предложен од ПК Челични од Штип.

За потпретседатели беа изгласани: претседател за пливање Мартин Стефановски, претседател за пливање на отворени води Кире Трендафилов, ватерполо Сашо Спировски кои едногласно бес изгласани со 28 гласа од вкупно 14 делегирани клуба. Едногласно беше изгласан и новиот Управен одбор и тоа: Тодоровски Сашо, Ернест Вацев, Мустафа Рамадани, Наташа Мешковска, Александар Спирковски, Милчо Верушевски, Катерина Стојановска.
На собранието присуствуваа вкупно 15 клуба од кои 14 со право на глас.

Истото го поздравија и посакаа успешна работа, претставници од Агенцијата за млади и спорт ,Томче Андоновски (сектор спорт) и директорот Дарко Каевски. 

Датум на објава: сабота, 24 февруари 2018 во 16:53
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар