Италијанците ги добија првата и третата четвртина со 2:1 и 4:3, а вториот и последниот период заврши нерешено 3:3.

За златниот медал вечерва од 22:50 часот ќе играат соседите Хрватска и Србија.

Во женска конкуренција златото е за САД, среброто за Италија, а бронзениот медал за Русија. /МИА

коментари

остави коментар