Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 12 јануари 2018 сабота, 13 јануари 2018 недела, 14 јануари 2018 понеделник, 15 јануари 2018 вторник, 16 јануари 2018 среда, 17 јануари 2018 четврток, 18 јануари 2018 петок, 19 јануари 2018 сабота, 20 јануари 2018 недела, 21 јануари 2018 понеделник, 22 јануари 2018 вторник, 23 јануари 2018 среда, 24 јануари 2018   Преглед на програмата за петок, 12 јануари 2018
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Здраво Македонијо - продолжува
 • 11:30 - Зевзекманија
 • 12:00 - Македонски приказни
 • 14:00 - Вистинска ѕвезда - премиера
 • 15:00 - Вести
 • 15:40 - Лажговци - играна серија
 • 16:30 - Пари и љубов - играна серија
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:40 - Лажговци - премиера
 • 20:00 - Пари и љубов - премиера
 • 21:00 - Игран филм
 • 22:00 - Вести
 • 22:10 - Игран филм - продолжува
 • 23:00 - Вистинска ѕвезда - играна серија