Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

недела, 13 август 2017 понеделник, 14 август 2017 вторник, 15 август 2017 среда, 16 август 2017 четврток, 17 август 2017 петок, 18 август 2017   Преглед на програмата за недела, 13 август 2017
 • 07:00 - Летна програма
 • 09:00 - Разбуди ме со песна
 • 13:00 - Македонски приказни
 • 15:00 - Вести
 • 15:30 - Играна серија
 • 17:00 - Практична жена
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:50 - Само вистина - најгледаното од сезона 1
 • 19:30 - Профилот на Маја Оџаклиевска
 • 21:00 - Последниот круг во Монца - игран филм
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Последниот круг во Монца - продолжува
 • 23:00 - Ami G - шоу